Fietsplan van NML

Een fietsplan met lease fietsen van de zaak, hoe werkt het?

NEW MOBILITY lease fietsplan

Fiets van de zaak

Sinds 2020 maakt de belastingdienst het mogelijk voor werkgevers om een goed fietsplan te implementeren. Omdat de fiets een vrijstelling geniet binnen de werkkostenregeling kunnen de medewerkers die gebruik willen maken van het fietsplan enorm besparen zonder dat het de werkgever iets hoeft te kosten.

De medewerker bespaart al snel 40% ten opzichte van de aanschaf van een fiets of e-bike. Dit terwijl het bedrijf met een fietsplan concreet invulling kan geven aan thema’s als duurzaamheid en vitaliteit.

Met het NML fietsplan geef je concreet invulling aan vitaliteit en duurzaamheid in je onderneming. Geen gedoe of administratie en alles snel en goed geregeld. Kosteloos voor de werkgever, zonder invloed op de werkkostenregeling (wkr) en wel 40% voordeel voor de werknemer met de lease fiets of e-bike van de zaak. Download onze brochure en kom alles te weten.

Direct fietsplan aanvragenOf plan een meeting

Fietsplan werkgever voordelen

 • Alles onder een dak geregeld
 • Inclusief reparatie, onderhoud, verzekering en pechhulp
 • Geen administratieve rompslomp bij HR
 • Alle benodigde documenten voorbereid
 • 1 maandelijkse factuur
 • Duurzame invulling mobiliteitsbeleid
 • Vitale & gezonde medewerkers
 • Geen verborgen kosten
 • Bespaar op brandstof
 • Geen invloed op de WKR
 • Geen verplichte minimale afname
 • Kosteloos digitaal platform

Fietsplan werknemer voordelen

 • Besparing van minimaal 35% t.o.v. koop
 • Fiscaal voordeel
 • Keuzevrijheid in dealer, merk en alle type fietsen
 • Reparatie, onderhoud, verzekering en pechhulp inclusief
 • Geen investering
 • Geen BKR registratie
 • Ook voor alleen privédoeleinden
 • Altijd een dealer in de buurt
 • Overname optie na 36 maanden
Alle voordelen? Download de brochure
Download onze fietsplan brochure!


Wat is e-bike leasing precies? Wat is de bijtelling bepaald door de belastingdienst op een fiets van de zaak? En waarom is het financieel interessant voor zowel werknemer als werkgever buiten de WKR? Alles vind je terug in onze fietsplan brochure.

Vul hieronder je gegevens in voor de download. Je kunt uiteraard ook direct contact opnemen met ons. Binnen een week fietst je al op een fiets van de zaak.

Download hieronder de fietsplan brochure, u krijgt deze ook automatisch per e-mail toegestuurd.
Download brochure
Oeps! Er ging iets fout met het invullen van het formulier. Probeer het opnieuw.
Gebruik maken van een fietsplan? Bereken je voordeel
Nadelen

Wat zijn de nadelen van een fietsplan

Er zijn oprecht heel weinig nadelen aan een fietsplan.
We hebben alles zo efficiënt mogelijk ingericht voor de werkgevers. Een standaard looptijd van 36 maanden en geen beperking in kilometrage. Ook mag je de fiets onbeperkt gebruiken zowel zakelijk als privé.

Wat wel helder moet zijn, het leasetarief word betaald vanuit, of verrekend met, het bruto loon. Dit heeft invloed op de opbouw van je vakantiegeld en je pensioen in de maanden dat je van het fietsplan gebruik maakt. Het gaat hier maar om een paar euro per maand maar het moet natuurlijk wel vooraf duidelijk zijn. Wat ook helder moet zijn is dat dit lagere fiscale loon ook het loonbedrag is waarmee word gerekend in uitkeringssituaties. Op eventuele toeslagen heeft dit dan weer een positief effect.

Een ander nadeel kan zijn dat je geen kilometervergoeding of reiskosten meer ontvangt over de dagen dat je met je lease fiets van de zaak naar je werk komt. Een reiskosten vergoeding is natuurlijk niet voor iedereen van toepassing. Bovendien kun je over de dagen dat je niet met de fiets naar je werk komt nog wel je reiskosten vergoeding ontvangen. Veel werkgevers kiezen er voor om deze reiskosten vergoeding als werkgeversbijdrage in het leasetarief terug te laten komen waardoor de medewerker deze alsnog ontvangt.

populaire fietsen

Fietsen

Veelgestelde vragen over Fietsplan

+
Is er een maximumbedrag voor fiets aankopen via het Fietsplan 2023?

Ja, er is een maximumbedrag vastgesteld voor fiets aankopen via het Fietsplan 2023. Raadpleeg uw werkgever voor de precieze bedragen of neem contact met ons op.

+
Wat voor soort fietsen zijn beschikbaar via het Fietsplan 2023?

Er is een breed aanbod van fietsen beschikbaar, waaronder fietsen voor dagelijks gebruik, sportieve fietsen en elektrische fietsen. Bekijk ons aanbod op de fietsplan pagina. Kies uit meer dan 100 merken bij meer dan 1.000 dealer of de online portalen.

+
Wat is het fiscale voordeel van het Fietsplan 2023?

Het fiscale voordeel bestaat uit lagere belasting en premies voor werknemers en lagere loonheffingen voor werkgevers over het leasetarief gedurende 36 maanden.

+
Hoe werkt het Fietsplan 2023?

Lees alles over het fietsplan 2023 op onze fietsplan pagina. Wat is het grote voordeel voor werkgevers, waarom valt het buiten de werkkostenregeling (wkr)? En bereken je voordeel, al snel 35%, in onze calculator. Bekijk de aangesloten dealers en een greep uit onze aanbiedingen of vraag onze gratis informatie brochure aan.

Meer informatie over het fietsplan 2023.
+
Wat is het Fietsplan 2023?

Het Fietsplan 2023 is de manier om concreet invulling te geven aan een vitale en duurzame onderneming met maximaal fiscaal voordeel. Lees alles over het fietsplan 2023 in onze brochure.

+
Voor wie is NML fietsplan?

Wat ons betreft iedereen. Heel Nederland aan het NML Fietsplan! Voor jezelf als ondernemer of voor een volledig werknemersbestand met 2.500 medewerkers en alles ertussen. In alle gevallen kunnen wij u volledig van dienst zijn inclusief ons interne promotiepakket om het NML fietsplan onder de aandacht te brengen. Wil je talent aantrekken? Bied bijvoorbeeld een mooie VanMoof of Veloretti aan. Heeft een medewerker al een leaseauto, ook geen probleem. De fiets van de zaak kan er gewoon naast aangeboden worden.

+
Hoe werkt een fietsplan?

Met een fietsplan biedt de werkgever de werknemer de kans om fiscaal aantrekkelijk een fiets aan te rijden. Op basis van een neutrale werkgeversbijdrage bespaart de medewerker al snel 35% ten opzichte van het kopen van een fiets. De fiets mag bovendien onbeperkt prive gebruikt worden zonder dat dit van invloed is op de vrije ruimte in de werkkostenregeling van de werkgever.

Met het NML fietsplan stelt New Mobility Lease namens de werkgever een (elektrische) fiets beschikbaar aan de medewerker. Dit is inclusief verzekering, reparatie, onderhoud en banden vervangen ongeacht de hoeveelheid kilometers die gereden wordt. Na de vaste looptijd van 36 maanden krijgt de medewerker de optie om de fiets over te nemen. Het leasetarief kan betaald worden vanuit het brutoloon waardoor er over dit bedrag geen inkomstenbelasting betaald wordt. Zie hier het grote voordeel voor de werknemer. Vaak kiest de werkgever voor een bijdrage in het leasetarief om zo concreet invulling te geven aan thema's als vitaliteit, duurzaamheid, maatschappelijk verantwoord ondernemen daarnaast is het een teken van goed werkgeverschap.

Alle vragen over fietsplan
Wij helpen graag

Altijd passend
advies

Bel: 072 792 0270Mail: info@newmobilitylease.nl

Heb je nog vragen of kunnen we je ergens bij helpen? Daar zijn we voor! Neem gerust contact met ons op. Onze experts staan altijd voor je klaar met passend advies over de ideale zakelijke mobiliteit oplossing voor jou of jouw bedrijf!

referenties

Wat zeggen onze klanten

Contact

Onze openingstijden
Maandag t/m vrijdag: 08:00 - 20:00
Zaterdag: 11:00 - 15:00

Bel: 072 792 0270
WhatsApp
Mail