Fietsplan 2024

Veelgestelde vragen

Veelgestelde vragen over

Fietsplan 2024

+
Is er een maximumbedrag voor fiets aankopen via het Fietsplan 2024?

Ja, er is een maximumbedrag vastgesteld voor fiets aankopen via het Fietsplan 2024. Raadpleeg uw werkgever voor de precieze bedragen of neem contact met ons op.

Bekijk vraag
+
Wat voor soort fietsen zijn beschikbaar via het Fietsplan 2024?

Er is een breed aanbod van fietsen beschikbaar, waaronder fietsen voor dagelijks gebruik, sportieve fietsen en elektrische fietsen. Bekijk ons aanbod op de fietsplan pagina. Kies uit meer dan 100 merken bij meer dan 1.000 dealer of de online portalen.

Bekijk vraag
+
Wat is het fiscale voordeel van het Fietsplan 2024?

Het fiscale voordeel bestaat uit lagere belasting en premies voor werknemers en lagere loonheffingen voor werkgevers over het leasetarief gedurende 36 maanden. Meer informatie over ons fietsplan.

Bekijk vraag
+
Hoe werkt het Fietsplan 2024?

Lees alles over het fietsplan 2024 op onze fietsplan pagina. Wat is het grote voordeel voor werkgevers, waarom valt het buiten de werkkostenregeling (wkr)? En bereken je voordeel, al snel 35%, in onze calculator. Bekijk de aangesloten dealers en een greep uit onze aanbiedingen of vraag onze gratis informatie brochure aan.

Meer informatie over het fietsplan 2024.
Bekijk vraag
+
Wat is het Fietsplan 2024?

Het Fietsplan 2023 is de manier om concreet invulling te geven aan een vitale en duurzame onderneming met maximaal fiscaal voordeel. Lees alles over het fietsplan 2023 in onze brochure.

Bekijk vraag
+
Voor wie is NML fietsplan?

Wat ons betreft iedereen. Heel Nederland aan het NML Fietsplan! Voor jezelf als ondernemer of voor een volledig werknemersbestand met 2.500 medewerkers en alles ertussen. In alle gevallen kunnen wij u volledig van dienst zijn inclusief ons interne promotiepakket om het NML fietsplan onder de aandacht te brengen. Wil je talent aantrekken? Bied bijvoorbeeld een mooie VanMoof of Veloretti aan. Heeft een medewerker al een leaseauto, ook geen probleem. De fiets van de zaak kan er gewoon naast aangeboden worden.

Bekijk vraag
+
Hoe werkt een fietsplan?

Met een fietsplan biedt de werkgever de werknemer de kans om fiscaal aantrekkelijk een fiets aan te rijden. Op basis van een neutrale werkgeversbijdrage bespaart de medewerker al snel 35% ten opzichte van het kopen van een fiets. De fiets mag bovendien onbeperkt prive gebruikt worden zonder dat dit van invloed is op de vrije ruimte in de werkkostenregeling van de werkgever.

Met het NML fietsplan stelt New Mobility Lease namens de werkgever een (elektrische) fiets beschikbaar aan de medewerker. Dit is inclusief verzekering, reparatie, onderhoud en banden vervangen ongeacht de hoeveelheid kilometers die gereden wordt. Na de vaste looptijd van 36 maanden krijgt de medewerker de optie om de fiets over te nemen. Het leasetarief kan betaald worden vanuit het brutoloon waardoor er over dit bedrag geen inkomstenbelasting betaald wordt. Zie hier het grote voordeel voor de werknemer. Vaak kiest de werkgever voor een bijdrage in het leasetarief om zo concreet invulling te geven aan thema's als vitaliteit, duurzaamheid, maatschappelijk verantwoord ondernemen daarnaast is het een teken van goed werkgeverschap.

Bekijk vraag
No items found.

Voor werkgevers

+
Blijf ik als werkgever met een fiets zitten?

Nee, als het leasecontract eindigt kan de optie worden geboden aan de werknemer de fiets over te nemen. Kiest hij of zij ervoor de fiets niet over te nemen kan deze gewoon worden ingeleverd bij New Mobility Lease.

Bekijk vraag
+
Wat te doen als een medewerker uit dienst gaat terwijl het leasecontract nog loopt?

Dit hebben we bepaald in de mobiliteitsregeling die we samen opstellen en waarmee de werknemer eerst digitaal akkoord gaat voor het bestellen van een fiets. Allereerst is er de optie als medewerker de fiets over te nemen of over te zetten naar de nieuwe werkgever. Wanneer dat geen opties zijn en het contract moet worden beëindigd, wordt 40% van de resterende termijnen in rekening gebracht. In de mobiliteitsregeling is bepaald wie er dan verantwoordelijk is voor deze kosten; werknemer, werkgever of allebei een gedeelte.

Bekijk vraag
+
Hoe komt het dat het NML Fietsplan buiten de WKR valt?

De werkgever koopt de fiets niet maar wij als leasemaatschappij stellen de fiets beschikbaar namens de werkgever aan de werknemer. Sinds 2020 is bepaald dat de medewerker ook over de fiets van de zaak 7% bijtelling moet betalen. Voordeel hiervan is dat de fiets onbeperkt privé gebruikt mag worden. En je zou er zelfs je zoon of dochter op kunnen laten fietsen. Zonder dat dit voor de werkgever invloed heeft op de vrije bestedingsruimte in de WKR. De werknemer krijgt aan het einde van de looptijd de optie geboden om de fiets over te nemen tegen een vooraf bepaalde prijs van ongeveer 15% van de nieuwwaarde.

Bekijk vraag
+
Welke administratie heb ik als werkgever aan het NML fietsplan?

Eigenlijk geen. We hebben alles digitaal ingericht om je volledig te ontzorgen. Van het opmaken van het mobiliteitsbeleid en het uitnodigen en stimuleren van de medewerkers om gebruik te maken van het NML Fietsplan tot aan een maandelijkse mail voor de salarisadministratie om administratief alles correct te verwerken. Als werkgever hoeft u alleen de bestelling te accorderen voor een bepaalde medewerker en wij regelen de rest.

Bekijk vraag
+
Wat kost een fietsplan voor de werkgever?

Desgewenst kan een fietsplan voor de werkgever kosten neutraal worden geïmplementeerd. In dat geval betaald de werknemer het volledige leasetarief vanuit zijn of haar brutoloon en geniet de werknemer een stukje fiscaal voordeel zonder dat dit ten koste gaat van de WKR. Je kunt er ook voor kiezen een werkgeversbijdrage te doen, de hoogte hiervan staat vrij en is tevens buiten de WKR. Ook kun je als werkgever de werknemers voor de dagen dat ze wel met de auto komen alsnog een reiskostenvergoeding geven. Kortom, leuker kunnen we het niet maken.

Bekijk vraag
+
Fietslease met het NML fietsplan en reiskosten, hoe zit dat?

Je mag als werkgever nog steeds onbelast 21 cent per kilometer aan je werknemers geven over de dagen dat iemand geen gebruik maakt van de fiets. Door een administratieve lasten verlichting uit 2023 is het mogelijk afspraken te maken tussen werkgever en werknemer over hoe vaak de fiets gebruik word voor woon - werkverkeer.

Bekijk vraag
+
Is een leasefiets aantrekkelijk voor mijn medewerkers?

Zeker! Het is voor medewerkers zeer aantrekkelijk om via de zaak een fiets te leasen. Naast dat het fiscaal heel aantrekkelijk gemaakt kan worden waardoor je de fiets ook onbeperkt privé kunt gebruiken kun je fors op brandstofkosten besparen en is het natuurlijk gezond om lekker door de buitenlucht te fietsen.

Bekijk vraag

Voor Werknemers

+
Hoe werkt de bijtelling bij het leasen van een fiets?

Per jaar wordt 7% van de nieuwwaarde van de fiets bij je salaris opgeteld, de bruto bijtelling. Voorbeeld; een fiets van 2.400,-geeft een bruto bijtelling van (2.400 x 7%) 168,- per jaar ofwel 14,- per maand. Netto kost je dit afhankelijk van je jaarsalaris en de bijbehorende belastingschaal (37,1%) 5,19 of (49,5%) 6,93. Met het betalen van de bijtelling mag je de fiets onbeperkt privé gebruiken en is het niet verplicht alleenwoon-werk kilometers te fietsen.

Bekijk vraag
+
Wat zit er allemaal in het fietsplan met lease e-bikes?

Het NML fietsplan is zeer compleet. Zowel werkgever als werknemer zijn volledig ontzorgt. Onderhoud, reparaties, verzekering en pechhulp onderweg alles is gedekt in het maandelijkse leasetarief. Je hebt dan ook nooit onverwachte kosten en na afloop van het contract mag je als werknemer de fiets overnemen voor 15% van de nieuwwaarde.

Bekijk vraag
+
Uit welke merken en types lease fietsen kan ik kiezen?

Nagenoeg alle merken zijn via ons beschikbaar. VanGazelle en Batavus tot VanMoof, Cowboy, Urban Arrow en Veloretti. Wij werken samen met alle A-label fietsmerken in Nederland. Ook alle type fietsen zijn beschikbaar, stadsfietsen, bakfietsen, speedpedelacs, e-bike, ATB/MTB of racefietsen. Alles kan.

Bekijk vraag
+
Bij welke dealer kan ik de fiets uitzoekenen laten onderhouden?

Door heel Nederland zijn meer dan 1000 dealers aangesloten op ons netwerk. Kijk op onze dealerlocator waar jouw dichtstbijzijnde dealer zit en welke merken je er kunt vinden. Of kies voor het gemak van online. Wil je een VanMoof? Een Veloretti? Een Cowboy? Of een Urban Arrow? Ze worden zo bij je thuis geleverd en op locatie onderhouden. 

Bekijk vraag
+
Wat kost een leasefiets? 

Het zakelijk leasen van een lease fiets kost de berijder een bijtelling van 7%. Hierdoor mag je de fiets onbeperkt privé gebruikt worden.

Per jaar wordt 7% van de nieuwwaarde van de fiets bij je salaris opgeteld, de bruto bijtelling. Voorbeeld; een fiets van 2.400,- geeft een bruto bijtelling van (2.400 x 7%) 168,- per jaar ofwel 14,- per maand. Netto kost je dit afhankelijk van je jaarsalaris en de bijbehorende belastingschaal (37,1%) 5,19 of (49,5%) 6,93. Met het betalen van de bijtelling mag je de fiets onbeperkt privé gebruiken en is het niet verplicht alleen woon-werk kilometers te fietsen.

Bekijk vraag
+
Krijg ik een BKR-registratie?

Nee, je krijgt geen BKR-registratie bij het leasen vaneen fiets via je werkgever. De lease fiets wordt namelijk ter beschikking gesteld aan jou door de werkgever.

Bekijk vraag
+
Bruto netto voordeel, wat is dat?

Omdat veel werkgevers inzien dat fietsen bijdraagt aan maatschappelijk en duurzaam ondernemen is er vaak een bepaald bedrag beschikbaar voor het leasen van een fiets. Maar op het moment dat jij als medewerker nog iets moet betalen van de maandelijkse leasekosten, dan mag je dat doen uit je brutoloon en betaal je minder belasting. Daarom heb je een voordeel ten hoogte van je belastingschijf en loopt je voordeel als snel op tot wel 40% ten opzichte van het zelf aanschaffen van een e-bike.

Bekijk vraag
+
Mag ik de lease fiets altijd gebruiken?

Door het betalen van de bijtelling mag je de lease fiets of e-bike onbeperkt gebruiken. Je hoeft de fiets dus ook niet voor woon- werk verkeer te gebruiken en je mag hem zelfs beschikbaar stellen aan je gezinsleden.

Ten opzichte van de aanschaf van een fiets bespaar je al snel 40%. Je kunt de fiets aan het eindvan de looptijd overnemen maar je mag hem ook weer inleveren en een nieuwe uitzoeken.

Je hebt nooit onverwachte kosten, al het onderhoud, de reparaties en verzekering zijn inclusief en omdat het een operationele lease is krijg je geen registratie bij het BKR..

Bekijk vraag
+
Hoe bestel ik een fiets?

Je kunt zowel online-only merken bestellen als de conventionele merken die via de dealer geleverd worden. Via het portaal welke beschikbaar is voor je werkgever ontvang je een pincode en kun je de fiets online of bij de dealer bestellen. Soms heb je de fiets al binnen een dag beschikbaar.

Bekijk vraag
+
Is leasen fiscaal vriendelijk?

Zeker, het leasen van een fiets goedkoper dan het zelfkopen van een fiets omdat je de mogelijkheid hebt de fiets vanuit je brutoloon te betalen. Idealiter met een werkgeversbijdrage waardoor het nog interessanter voor de berijder wordt. Het bruto – netto voordeel heb je met leasing ook over de kosten voor onderhoud, reparatie en verzekering. Bovendien kun je de fiets aan het einde van de looptijd overnemen voor 15% van de nieuwwaarde en word het je eigen fiets.

Bekijk vraag
Terug naar alle vragen

Contact

Onze openingstijden
Maandag t/m vrijdag: 08:00 - 20:00
Zaterdag: 11:00 - 15:00

Bel: 072 792 0270
WhatsApp
Mail