Hoe werkt een fietsplan?

Fietsen van de zaak

Hoe werkt een fietsplan?

De fiets van de zaak is tegenwoordig een van de meest aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarden waar veel gebruik van wordt gemaakt. Niet zo gek wat het draagt bij aan vitaliteit, duurzaamheid, maatschappelijk verantwoord ondernemen en is een teken van goed werkgeverschap. Daarnaast bespaart je fors op brandstofkosten. Door de fiets te leasen stel je als werkgever een lease fiets beschikbaar aan je medewerker via het NML fietsplan. Dit is inclusief verzekering, reparatie, onderhoud en banden vervangen. Doordat de berijder 7% bijtelling betaald word het privé voordeel afgekocht afgekocht en heeft de investering geen invloed op de vrije ruimte binnen de werkkosten regeling. Daarnaast heb je geen zorgen meer om onderhoud of reparaties, dat regelen wij allemaal met een van de meer dan 1.000 aangesloten fietsdealers. De medewerker betaald bijtelling over de nieuwwaarde van de fiets en heeft daarmee het recht om de fiets onbeperkt privé te gebruiken en kan deze zelfs beschikbaar stellen aan bijvoorbeeld de schoolgaande kinderen. Na 36 maanden krijgt de berijder de mogelijkheid de fiets over te nemen of in te leveren bij New Mobility Lease. Als werkgever blijf je nooit met een fiets zitten. Ook niet wanneer de lease tussentijds word beëindigd.

Dus; we stellen samen de voorwaarden die passen bij jouw wensen als werkgever, we bepalen de eventuele werkgeversbijdrage, we bepalen het doel dat je wilt bereiken met het fietsplan en we bedenken hoe we het fietsplan intern kunnen promoten. Uiteraard heeft New Mobility Lease hiervoor alle tools in huis en kunnen we snel van start.

Wat is een fietsplan?

Een fietsplan wordt door de werkgever beschikbaar gesteld aan de werknemer. Vaak met als doel concreet invulling te geven aan duurzaamheid, vitaliteit, maatschappelijk verantwoord ondernemen en een beperking van de CO2 uitstoot en brandstofkosten. Met een fietsplan biedt de werkgever haar medewerkers de mogelijkheid om op een fiscaal vriendelijke manier een nieuwe fiets aan te schaffen waarbij de fiets niet perse voor het woon werk verkeer gebruikt hoeft te worden. Zowel de werknemer als de werkgever hebben hier voordeel bij.

Voor wie is een fietsplan?

Wat ons betreft iedereen. Heel Nederland aan het NML Fietsplan! Voor jezelf als ondernemer of voor een volledig werknemersbestand met 2.500 medewerkers en alles ertussen. In alle gevallen kunnen wij u volledig van dienst zijn inclusief ons interne promotiepakket om het NML fietsplan onder de aandacht te brengen. Wil je talent aantrekken? Bied bijvoorbeeld een mooie VanMoof of Veloretti aan. Heeft een medewerker al een leaseauto, ook geen probleem. De fiets van de zaak kan er gewoon naast aangeboden worden.

Wat is allemaal inbegrepen in de lease bij het NML fietsplan?

Allereerst doen wij de volledige investering voor de fietsen schrijven deze af tot 15% van de nieuwwaarde na 3 jaar waarna de berijder hem kan overnemen. Gedurende deze 3 jaar worden ook alle kosten van onderhoud, van accu tot slijtage delen worden door ons betaald. Daarnaast zijn alle fietsen verzekerd tegen schade en diefstal zonder dat er een eigen risico van toepassing is als de fiets op slot heeft gestaan. Ook 24/7 pechhulp voor onderweg van de ANWB is inbegrepen in het lease tarief. Kortom, leuker kunnen we het niet maken, wel vitaler.

Download onze gratis fietsplan brochure!


Wat is e-bike leasing precies? Wat is de bijtelling bepaald door de belastingdienst op een fiets van de zaak? En waarom is het financieel interessant voor zowel werknemer als werkgever buiten de WKR? Alles vind je terug in onze brochure.

Vul hieronder je gegevens in voor de download. Je kunt uiteraard ook direct contact opnemen met ons. Binnen een week fietst je al op een fiets van de zaak, volledig ontzorgd.

Contactgegevens
Of meld je direct aan
Download hieronder de fietsplan brochure, u krijgt deze ook automatisch per e-mail toegestuurd.
Download brochure
Oeps! Er ging iets fout met het invullen van het formulier. Probeer het opnieuw.

Met het NML fietsplan geef je concreet invulling aan vitaliteit en duurzaamheid in je onderneming. Geen gedoe of administratie en alles snel en goed geregeld. Kosteloos voor de werkgever, zonder invloed op de werkkostenregeling (wkr) en wel 40% voordeel voor de werknemer met de lease fiets of e-bike van de zaak.

referenties

Wat zeggen onze klanten