Openbaar vervoer

Openbaar vervoer zakelijke mobiliteit

NEW MOBILITY lease

Openbaar Vervoer

Openbaar vervoer, de trein of bus. Vaak efficiënt, zeker duurzaam. Tijd en ruimte om even te werken of de laatste details voor een presentatie door te nemen. Alle kosten voor OV van jou en jouw personeel kunnen wij meenemen in het mobiliteitsplan. Via de NS businesscard of onze app boek je eenvoudig de tickets voor je reis of betaal je op het station. Alle gemaakte kosten worden per maand verrekend en gefactureerd.

Onze keuzes

Fietsen

meest gekozen

Bedrijfswagens

Bekijk meer bedrijfswagens
Meest gekozen

Personenauto's

Bekijk meer personenauto's
Wij helpen graag

Altijd passend
advies

Bel: 072 792 0270Mail: info@newmobilitylease.nl

Heb je nog vragen of kunnen we je ergens bij helpen? Daar zijn we voor! Neem gerust contact met ons op. Onze experts staan altijd voor je klaar met passend advies over de ideale zakelijke mobiliteit oplossing voor jou of jouw bedrijf!

Veelgestelde vragen

+
Welke kosten kan ik declareren bij New Mobility Lease?

In het leasecontract is opgenomen welke kosten je kunt declareren.

Declareer de kosten via de info@newmobilitylease.nl. Als het niet mogelijk is om de kosten te declareren, informeren we je hierover.

Het declareren van brandstof is alleen mogelijk wanneer dit in het contract is opgenomen.

Hulpverleningskosten gedeclareerd? Houd er rekening mee dat de verwerking hiervan langer duurt.

+
Hoe kan ik aantoonbaar de privékilometers tot 500 kilometer beperken zodat er geen fiscale bijtelling toegepast wordt?

Als je geen bijtelling wilt, omdat je maximaal 500 kilometer per kalenderjaar privé rijdt, kun je aan je werkgever een verklaring van geen privégebruik die door de Belastingdienst wordt afgegeven overleggen aan je werkgever. De verklaring werkt als een vrijwaring voor je werkgever. De Belastingdienst geeft de verklaring kort na de aanvraag aan jou af. De werkgever moet dus beschikken over een kopie van de door de Belastingdienst afgegeven verklaring en neemt daarom geen genoegen met een kopie van de aanvraag. Wijzigen je omstandigheden waardoor de verklaring niet meer geldig is? Dan moet je dat aan de Belastingdienst melden.

Blijkt na controle dat de verklaring ten onrechte aan jou is afgegeven, dan trekt de Belastingdienst deze in. In beide gevallen krijg je vervolgens een naheffing van de Belastingdienst over de verstreken periode. De Belastingdienst informeert de werkgever over de intrekking. De werkgever moet dan vanaf dát moment de privé bijtelling toepassen (dus niet met terugwerkende kracht, dat loopt via jou). Bij een naheffing neemt de Belastingdienst de loonheffingen mee. De werkgever is niet verplicht om deze achteraf alsnog te vergoeden.

+
Hoe wordt de bijtelling privégebruik voertuig berekend?

De hoogte van de bijtelling hangt af van de catalogus prijzen de CO2-uitstoot van het voertuig waarin je rijdt. De waarde van het privégebruik wordt op kalenderjaar basis bepaald op een forfaitair percentage van de catalogusprijs van het voertuig. De werkgever moet iedere maand een twaalfde deel hiervan bij het loon van de werknemer tellen. Vervolgens dient de werkgever hierover loonheffingen in te houden en af te dragen aan de Belastingdienst.