Met wat voor snellaadstekkers kan ik mijn voertuig laden?

Snelladen gebeurt met gelijkstroom die direct de accu in gaat. Er zijn verschillende standaarden met bijbehorende vermogens en stekkers:

Tesla Supercharger:

Dit is de snellaadstekker van Tesla en kan alleen voor Tesla gebruikt worden. De stekker heeft een max vermogen van 120 kW DC. De Tesla Model 3heeft een CCS laadpoort. En de bestaande Supercharger laadstations krijgen naast de bestaande Tesla stekkers ook CCS stekkers. Deze CCS stekkers zijn sinds kort ook vrijgegeven voor andere merken dan Tesla.

Mennekes AC:

Alleen Renault gebruikt de Mennekes AC als snellaad methode. Deze AC stekker heeft een max vermogen van 43 kW AC (is snelladen over wisselstroom waarbij andere standaarden allemaal gelijkstroom gebruiken).

CCS:

Dit is de bekendste snellaadstekker voor Europese voertuig merken. CCS heeft een maximum vermogen van 350 kW DC. Voertuigen die met CCS werken: Hyundai, BMW, Volvo, Audi, Jaguar, Volkswagen, Lucid, Mercedes, Chevrolet, Porsche, Smart, Honda, Rimac en Tesla Model 3.

CHAdeMO:

CHAdeMO wordt voornamelijk bij Aziatische voertuig merken gebruikt. De stekker heeft een maximum vermogen van 150 kW DC. Toyota, Kia, Citroen, Peugeot, Nissan, Mitshibushi en Byd gebruiken CHAdeMO.

Afhankelijk van de auto moet er in sommige gevallen een aparte aansluiting in de auto worden gebruikt. Dit vind je terug in de gebruikshandleiding van de auto.

Ontdek ons fietsplan

Contact

Onze openingstijden
Maandag t/m vrijdag: 08:00 - 20:00
Zaterdag: 11:00 - 15:00

Bel: 072 792 0270
WhatsApp
Mail