Fietsplan


Met het NML fietsplan geef je concreet invulling aan vitaliteit en duurzaamheid in je onderneming en profiteer je als werknemer van maximaal fiscaal voordeel.

Bereken kostenDownload onze brochure
NEW MOBILITY lease fietsplan
Ontdek de voordelen van een fietsplan en bespaar geld én energie

Een fietsplan is een geweldige manier om niet alleen geld te besparen, maar ook energie te besparen. Met een fietsplan geef je als werkgever concreet invulling aan thema's als duurzaamheid en vitaliteit. Als medewerker profiteer je van maximaal fiscaal voordeel. Dit betekent dat je kunt genieten van de voordelen van fietsen zonder de hoge kosten die normaal gesproken gepaard gaan met de aanschaf van een nieuwe fiets. Bovendien help je met het gebruik van de fiets in plaats van de auto ook om energie te besparen en de uitstoot van schadelijke stoffen te verminderen. Het is een win-winsituatie voor zowel de portemonnee als het milieu. Maak dus gebruik van een fietsplan en ontdek zelf de vele voordelen die het met zich meebrengt.

Bereken snel het voordeel
Wat is een fietsplan?
Lees er alles over in deze blog

Wat is een fietsplan?

Met een fietsplan kunnen werknemers een fiets aanschaffen tegen een gereduceerd tarief, wat resulteert in aanzienlijke besparingen. Dit plan stelt werknemers ook in staat om een gezonde en actieve levensstijl te bevorderen, aangezien fietsen een uitstekende vorm van lichaamsbeweging is. Bovendien draagt het gebruik van de fiets bij aan het verminderen van het aantal auto's op de weg, wat weer leidt tot een vermindering van de CO2-uitstoot. Kortom, een fietsplan biedt tal van voordelen op zowel persoonlijk als milieuvlak. Begin vandaag nog met het ontdekken van de vele voordelen van een fietsplan en maak een positieve impact op uw portemonnee en het milieu.

De voordelen van een fietsplan

Een fietsplan kan verschillende voordelen bieden, zowel voor werknemers als voor werkgevers. Allereerst is het gebruik van een fiets als vervoersmiddel erg gezond. Fietsen is een vorm van lichaamsbeweging die bijdraagt aan een gezonde levensstijl en kan helpen om fit te blijven. Daarnaast is fietsen ook goed voor het milieu, omdat er geen uitstoot van schadelijke stoffen plaatsvindt. Een fietsplan moedigt werknemers aan om vaker de fiets te pakken in plaats van de auto of het openbaar vervoer, wat de CO2-uitstoot vermindert. Een ander voordeel van een fietsplan is de kostenbesparing. Werknemers hoeven niet direct de investering in een nieuwe fiets te doen. Bovendien is alles geregeld; reparaties, onderhoud, verzekering en pechhulp is namelijk inclusief. Kortom, een fietsplan biedt vele voordelen voor zowel werknemers als werkgevers en draagt bij aan een gezonde en duurzame samenleving. Samenvattend:

 • Besparing op kosten voor woon-werkverkeer
 • Gezondheidsvoordelen van fietsen
 • Vermindering van CO2-uitstoot en milieuvoordelen
 • Stimulering van een actieve levensstijl

Hoe werkt een fietsplan?

Een fietsplan is een regeling die wordt aangeboden door werkgevers om hun werknemers aan te moedigen om met de fiets naar het werk te gaan. Bij een fietsplan kan een werknemer een fiets aanschaffen met behulp van een fiscale regeling, zoals een fiets van de zaak. Hierbij wordt er een bedrag van het brutosalaris ingehouden, waardoor de werknemer geen belasting hoeft te betalen over dit bedrag. Dit maakt het aanschaffen van een fiets voordeliger. Niet alleen kunnen werknemers zo genieten van de voordelen van fietsen, zoals een actieve levensstijl en verminderde reistijd, maar ze hebben ook de mogelijkheid om geld te besparen. Het is een win-win situatie voor zowel werkgevers als werknemers. Het fietsplan kan ook andere voordelen bieden, zoals het aanbieden van fietsvergoedingen voor gemaakte kilometers of de mogelijkheid om een leasefiets te nemen. Het doel is om werknemers te stimuleren om de auto te laten staan en vaker de fiets te gebruiken voor woon-werkverkeer.

Fiscale voordelen van een fietsplan

Sinds 2020 maakt de belastingdienst het mogelijk voor werkgevers om een goed fietsplan te implementeren. Zonder dat het de werkgever iets hoeft te kosten en bovendien buiten de wkr, de werkkostenregeling. Het hebben van een fietsplan biedt verschillende fiscale voordelen voor werknemers en werkgevers. Werknemers kunnen profiteren van belastingvoordelen wat resulteert in minder belastingen en premies. Daarnaast kunnen ze ook gebruikmaken van de fiscale regelingen voor reiskostenvergoeding, waardoor ze extra besparen op hun woon-werkverkeer. Werkgevers kunnen op hun beurt fiscaal voordeel behalen door de fietsen te leasen in plaats van te kopen, aangezien de leasekosten aftrekbaar zijn van de winst. Daarnaast leidt een fietsplan ook tot gezondere werknemers, wat kan resulteren in minder ziekteverzuim en daardoor weer financiële voordelen oplevert voor de werkgever. Al met al biedt een fietsplan dus zowel financiële als gezondheidsvoordelen voor zowel werknemers als werkgevers.

In 2023 heeft de belastingdienst het fietsplan nog aantrekkelijker gemaakt door de administratieve lasten verder te verlagen. Helemaal volgens het streven om in 2025 minimaal 100.000 extra forensen op de fiets te krijgen.

Stappen om deel te nemen aan een fietsplan

Overweegt u om deel te nemen aan een fietsplan? Hier zijn de stappen die u moet volgen om van start te gaan. Ten eerste, informeer bij uw werkgever of zij aanbieden om deel te nemen aan een fietsplan. Vraag naar de voorwaarden en mogelijkheden. Vervolgens moet u een keuze maken tussen de verschillende fietsen die beschikbaar zijn in het plan. Denk na over uw behoeften, zoals de afstand die u wilt fietsen en of u de fiets ook voor recreatieve doeleinden wilt gebruiken. Zodra u een fiets hebt gekozen, dient u een aanvraag in bij uw werkgever. Dit kan variëren per organisatie, dus zorg ervoor dat u de juiste procedure volgt. Als uw aanvraag is goedgekeurd, ontvangt u een bevestiging en kunt u de fiets ophalen bij een erkende fietsenhandelaar. Houd er rekening mee dat u maandelijks een bedrag via uw salaris zult betalen voor het gebruik van de fiets, maar dit kan vaak fiscaal voordelig zijn. Geniet van uw nieuwe fiets en de vele voordelen die het met zich meebrengt!

Tips voor het kiezen van een geschikte fiets

Het kiezen van een geschikte fiets kan soms lastig zijn. Met zo veel opties op de markt, is het belangrijk om te weten waar je op moet letten. Ten eerste is het essentieel om te bepalen waar je de fiets voor wilt gebruiken. Zoek je een fiets voor dagelijks gebruik, voor sportieve activiteiten of voor lange fietstochten? Dit zal je helpen beslissen welk type fiets het beste bij jou past. Een ander belangrijk aspect is natuurlijk de grootte en het comfort van de fiets. Zorg ervoor dat je de juiste framehoogte kiest en test altijd de zithouding voordat je een beslissing neemt. Daarnaast is het ook handig om te kijken naar de verschillende versnellingen en remmen. Heb je behoefte aan veel versnellingen voor heuvelachtig terrein? Of ben je tevreden met een eenvoudige versnelling? Tot slot is het altijd verstandig om reviews en ervaringen van andere fietsers te lezen over het merk en model dat je overweegt. Op die manier krijg je een goed beeld van de kwaliteit en duurzaamheid van de fiets.

Bij New Mobility Lease bieden we een ruim aanbod van fietsen Bekijk hier een greep uit onze beschikbare fietsen

Fietsplan werkgever voordelen

 • Alles onder een dak geregeld
 • Fietsplan is inclusief reparatie, onderhoud, verzekering en pechhulp
 • Met een NML fietsplan geen administratieve rompslomp bij HR
 • Alle benodigde documenten voorbereid
 • 1 maandelijkse factuur
 • Duurzame invulling mobiliteitsbeleid
 • Vitale & gezonde medewerkers
 • Met het NML fietsplan zijn er geen verborgen kosten
 • Bespaar op brandstof
 • Geen invloed op de WKR
 • Geen verplichte minimale afname
 • Kosteloos digitaal platform

Fietsplan werknemer voordelen

 • Met een fietsplan besparing van minimaal 35% t.o.v. koop
 • Een fietsplan heeft een fiscaal voordeel
 • Verrekenbaar met bovenwettelijke vakantiedagen
 • Keuzevrijheid in dealer, merk en alle type fietsen
 • Fietsplan is inclusief reparatie, onderhoud, verzekering en pechhulp
 • Geen investering
 • Geen BKR registratie
 • Ook voor alleen privédoeleinden
 • Altijd een dealer in de buurt
 • Overname optie na 36 maanden
Gebruik maken van een fietsplan? Bereken je voordeel
Click for english→
Nadelen

Wat zijn de nadelen van een fietsplan

Er zijn oprecht heel weinig nadelen aan een fietsplan. We hebben alles zo efficiënt mogelijk ingericht. Zonder gedoe alles geregeld. Een standaard looptijd van 36 maanden en geen beperking in kilometrage. Ook mag je de fiets onbeperkt gebruiken zowel zakelijk als privé.

Wat wel helder moet zijn, het leasetarief word betaald vanuit, of verrekend met, het bruto loon. Afhankelijk van de afspraken met je werkgever kan dit invloed hebben op de opbouw van je vakantiegeld en je pensioen in de maanden dat je van het fietsplan gebruik maakt. Het gaat hier maar om een paar euro per maand maar het moet natuurlijk wel vooraf duidelijk helder zijn wat de afspraken zijn. Wat ook helder moet zijn is dat dit lagere fiscale loon ook het loonbedrag is waarmee word gerekend in uitkeringssituaties. Op eventuele toeslagen heeft dit dan weer een positief effect.

Een ander nadeel kan zijn dat je geen belastingvrije kilometervergoeding of reiskosten meer mag ontvangen over de dagen dat je met je lease fiets van de zaak naar je werk komt. Een reiskostenvergoeding is natuurlijk niet voor iedereen van toepassing. Bovendien kun je over de dagen dat je niet met de fiets naar je werk komt nog wel je reiskostenvergoeding ontvangen. Veel werkgevers kiezen er voor om deze reiskostenvergoeding als werkgeversbijdrage in het leasetarief terug te laten komen zodat de medewerker deze alsnog ontvangt.

Veelgestelde vragen over Fietsplan

+
Is er een maximumbedrag voor fiets aankopen via het Fietsplan 2024?

Ja, er is een maximumbedrag vastgesteld voor fiets aankopen via het Fietsplan 2024. Raadpleeg uw werkgever voor de precieze bedragen of neem contact met ons op.

Ja, er is een maximumbedrag vastgesteld voor fiets aankopen via het Fietsplan 2024. Raadpleeg uw werkgever voor de precieze bedragen.

+
Wat voor soort fietsen zijn beschikbaar via het Fietsplan 2024?

Er is een breed aanbod van fietsen beschikbaar, waaronder fietsen voor dagelijks gebruik, sportieve fietsen en elektrische fietsen. Bekijk ons aanbod op de fietsplan pagina. Kies uit meer dan 100 merken bij meer dan 1.000 dealer of de online portalen.

Er is een breed aanbod van fietsen beschikbaar, waaronder fietsen voor dagelijks gebruik, sportieve fietsen en elektrische fietsen.

+
Wat is het fiscale voordeel van het Fietsplan 2024?

Het fiscale voordeel bestaat uit lagere belasting en premies voor werknemers en lagere loonheffingen voor werkgevers over het leasetarief gedurende 36 maanden. Meer informatie over ons fietsplan.

Het fiscale voordeel bestaat uit lagere belasting en premies voor werknemers en lagere loonheffingen voor werkgevers.

+
Hoe werkt het Fietsplan 2024?

Lees alles over het fietsplan 2024 op onze fietsplan pagina. Wat is het grote voordeel voor werkgevers, waarom valt het buiten de werkkostenregeling (wkr)? En bereken je voordeel, al snel 35%, in onze calculator. Bekijk de aangesloten dealers en een greep uit onze aanbiedingen of vraag onze gratis informatie brochure aan.

Meer informatie over het fietsplan 2024.

Zoek je fiets online of bij de dealer en betaal hem via je brutosalaris met maximaal fiscaal bruto / netto voordeel.

+
Wat is het Fietsplan 2024?

Het Fietsplan 2023 is de manier om concreet invulling te geven aan een vitale en duurzame onderneming met maximaal fiscaal voordeel. Lees alles over het fietsplan 2023 in onze brochure.

Het Fietsplan 2023 is de manier om concreet invulling te geven aan een vitale en duurzame onderneming met maximaal fiscaal voordeel.

+
Voor wie is NML fietsplan?

Wat ons betreft iedereen. Heel Nederland aan het NML Fietsplan! Voor jezelf als ondernemer of voor een volledig werknemersbestand met 2.500 medewerkers en alles ertussen. In alle gevallen kunnen wij u volledig van dienst zijn inclusief ons interne promotiepakket om het NML fietsplan onder de aandacht te brengen. Wil je talent aantrekken? Bied bijvoorbeeld een mooie VanMoof of Veloretti aan. Heeft een medewerker al een leaseauto, ook geen probleem. De fiets van de zaak kan er gewoon naast aangeboden worden.

Het fietsplan is voor iedereen. Heel Nederland aan het NML Fietsplan! Wij kunnen u volledig van dienst zijn inclusief ons interne promotiepakket om het NML fietsplan onder de aandacht te brengen.

+
Hoe werkt een fietsplan?

Met een fietsplan biedt de werkgever de werknemer de kans om fiscaal aantrekkelijk een fiets aan te rijden. Op basis van een neutrale werkgeversbijdrage bespaart de medewerker al snel 35% ten opzichte van het kopen van een fiets. De fiets mag bovendien onbeperkt prive gebruikt worden zonder dat dit van invloed is op de vrije ruimte in de werkkostenregeling van de werkgever.

Met het NML fietsplan stelt New Mobility Lease namens de werkgever een (elektrische) fiets beschikbaar aan de medewerker. Dit is inclusief verzekering, reparatie, onderhoud en banden vervangen ongeacht de hoeveelheid kilometers die gereden wordt. Na de vaste looptijd van 36 maanden krijgt de medewerker de optie om de fiets over te nemen. Het leasetarief kan betaald worden vanuit het brutoloon waardoor er over dit bedrag geen inkomstenbelasting betaald wordt. Zie hier het grote voordeel voor de werknemer. Vaak kiest de werkgever voor een bijdrage in het leasetarief om zo concreet invulling te geven aan thema's als vitaliteit, duurzaamheid, maatschappelijk verantwoord ondernemen daarnaast is het een teken van goed werkgeverschap.

Met een fietsplan biedt de werkgever de werknemer de kans om fiscaal aantrekkelijk een fiets aan te rijden. Op basis van een neutrale werkgeversbijdrage bespaart de medewerker al snel 35% ten opzichte van het kopen van een fiets.

Alle vragen over fietsplan

Ontdek meer

Een greep uit onze fietsenOnze dealers
Wij helpen graag

Altijd passend
advies

Bel: 072 792 0270Mail: nml@newmobilitylease.nl

Heb je nog vragen of kunnen we je ergens bij helpen? Daar zijn we voor! Neem gerust contact met ons op. Onze experts staan altijd voor je klaar met passend advies over de ideale zakelijke mobiliteit oplossing voor jou of jouw bedrijf!

referenties

Wat zeggen onze klanten

Contact

Onze openingstijden
Maandag t/m vrijdag: 08:00 - 20:00
Zaterdag: 11:00 - 15:00

Bel: 072 792 0270
WhatsApp
Mail

Join onze live webinar "Ontdek het nieuwe fietsplan"

8 Augustus om 10:00 uur
Mis deze kans niet om alles te leren over het nieuwe fietsplan en hoe het jouw bedrijf en werknemers kan verrijken.
Reserveer je plek