Met de fiets naar het werk steeds populairder

Het aantal fietsritten naar het werk is in 2022 met ruim 2 miljoen per werkweek is gestegen. Dit is een bevinding vanuit het Landelijk Reizigersonderzoek. Dit onderzoek wordt sinds 2019 jaarlijks uitgevoerd door het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat om inzicht te krijgen in het woon-werkverkeer.

We weten natuurlijk allang dat de fiets een duurzame keuze is. In vergelijking met de auto of het openbaar vervoer stoot de fiets geen CO2 uit, wat bijdraagt aan een schonere lucht en een beter klimaat.

Maar de fiets heeft niet alleen voordelen voor het milieu, het is ook goed voor de gezondheid, zowel fysiek als mentaal. Regelmatig fietsen kan bijdragen aan een gezondere levensstijl en het verkleint de kans op allerlei gezondheidsproblemen.

De fiets heeft ook financiële voordelen. Wanneer je gebruik maakt van het NML-fietsplan kun je tegen gunstige voorwaarden, voordelig een nieuwe (elektrische) fiets aanschaffen. Kortom, de fiets is goed voor de gezondheid en de portemonnee.

Meld je nu aan voor het NML-fietsplan! Download de brochure op onze website of neem contact met ons op voor meer informatie.