Fietsplan Gemeente Dijk en Waard

Heerhugowaard, 5 juni- Gemeente Dijk en Waard en New Mobility Lease bundelen hun krachten voor een gezonde en duurzame gemeenschap. New Mobility Lease biedt kostenneutraal een fietsplan aan voor alle organisaties in Dijk en Waard en hun medewerkers.Met deze samenwerking geven zij invulling aan het Nationaal Preventieakkoord.

De nationale doelen van het Preventieakkkoord voor 2040 zijn: 1. Een rookvrije generatie, 2.Minder overgewicht (van 50% naar 38% van de volwassenen), 3. Minder overmatig alcoholgebruik (van 8,9% naar 5%).

Gemeente Dijk en Waard heeft als extra doel het verbeteren van de algemene leefstijl om gezondheidsproblemen te voorkomen toegevoegd. Het fietsplan van New Mobility Lease draagt bij aan deze gezondere leefstijl en sluit perfect aan bij de recent gestarte campagne van de overheid om voor 2025 100.000 mensen extra op de fiets te krijgen in plaats van de auto.

New Mobility Lease maakt het voor alle organisaties in Dijk en Waard mogelijk om in 2023kostenneutraal een fiscaal aantrekkelijk fietsplan aan te bieden aan hun medewerkers. Hetfietsplan van New Mobility Lease valt buiten de werkkostenregeling en er hoeft geen woon-werk verkeer mee gefietst te worden. Het is kostenneutraal voor de werkgever en bespaart de medewerker al snel 35% à 40% ten opzichte van de privé aanschaf van een fiets.

Gemeente Dijk en Waard is verheugd met de samenwerking en is ervan overtuigd dat het fietsplan een waardevolle bijdrage zal leveren aan het realiseren van de doelstellingen van het Preventieakkoord. ‘Het NML-fietsplan is één van de eerste initiatieven waarbij een commerciële partij een mogelijkheid biedt aan andere commerciële organisaties om ons te helpen de doelen uit het preventieakkoord te halen’, aldus Denice van Appeldoorn van de stuurgroep preventieakkoord gemeente Dijk en Waard.

Het NML-fietsplan biedt talloze voordelen voor organisaties en de medewerkers

1. Gezondheidsbevordering: Fietsen is een uitstekende vorm van lichaamsbeweging en draagt bij aan een gezonde levensstijl. Medewerkers die regelmatig fietsen, profiteren van verbeterde fysieke en mentale gezondheid.

2. Duurzaamheid: Fietsen is een milieuvriendelijk alternatief voor traditioneel vervoer.Door het gebruik van fietsen te stimuleren, kunnen organisaties een positieve bijdrage leveren aan het verminderen van de CO2-uitstoot en de luchtkwaliteit in de gemeente verbeteren.

3. Kostenbesparing: Met het fietsplan van New Mobility Lease kunnen bedrijven aanzienlijk besparen op reiskostenvergoedingen en parkeerkosten. Fietsen is een betaalbaar en duurzaam alternatief voor traditionele vervoerswijzen.

4. Werknemerstevredenheid: Het aanbieden van een fietsplan toont de betrokkenheid van organisaties bij het welzijn van hun medewerkers. Dit kan de werknemerstevredenheid verhogen, het personeel beter binden en de organisatie aantrekkelijker maken voor toekomstige werknemers.

Tys Borst van New Mobility Lease voegt hieraan toe: ‘Er worden tegenwoordig zoveel mooie fietsen gemaakt. En we zien echt dat, wanneer mensen een goeie fiets hebben staan, ze dezeook veel vaker gebruiken. Juist voor de ritjes waarvoor eerder altijd de auto werd gebruikt’.

Meer informatie