Gemeente Dijk en Waard en New Mobility Lease bundelen hun krachten voor een gezonde en duurzame gemeenschap. New Mobility Lease biedt kostenneutraal een fietsplan aan voor alle organisaties inDijk en Waard en hun medewerkers. Met deze samenwerking geven zij invulling aan het Nationaal Preventieakkoord.
De nationale doelen van het Preventieakkkoord voor 2040 zijn: 1. Een rookvrije generatie, 2. Minder overgewicht (van 50% naar 38% van de volwassenen), 3. Minder overmatig alcoholgebruik (van 8,9% naar 5%).
Gemeente Dijk en Waard heeft als extra doel het verbeteren van de algemene leefstijl om gezondheidsproblemen te voorkomen toegevoegd. Het fietsplan van New Mobility Lease draagt bij aan deze gezondere leefstijl en sluit perfect aan bij de recent gestarte campagne van de overheid om voor 2025 100.000 mensen extra op de fiets te krijgen in plaats van de auto.
Organisaties in de gemeente Dijk en Waard die geïnteresseerd zijn in het fietsplan kunnen contact opnemen metNew Mobility Lease voor meer informatie en begeleiding bij de implementatie.
Er zijn oprecht heel weinig nadelen aan een fietsplan. We hebben alles zo efficiënt mogelijk ingericht. Zonder gedoe alles geregeld. Een standaard looptijd van 36 maanden en geen beperking in kilometrage. Ook mag je de fiets onbeperkt gebruiken zowel zakelijk als privé.
Wat wel helder moet zijn, het leasetarief word betaald vanuit, of verrekend met, het bruto loon. Afhankelijk van de afspraken met je werkgever kan dit invloed hebben op de opbouw van je vakantiegeld en je pensioen in de maanden dat je van het fietsplan gebruik maakt. Het gaat hier maar om een paar euro per maand maar het moet natuurlijk wel vooraf duidelijk helder zijn wat de afspraken zijn. Wat ook helder moet zijn is dat dit lagere fiscale loon ook het loonbedrag is waarmee word gerekend in uitkeringssituaties. Op eventuele toeslagen heeft dit dan weer een positief effect.
Een ander nadeel kan zijn dat je geen belastingvrije kilometervergoeding of reiskosten meer mag ontvangen over de dagen dat je met je lease fiets van de zaak naar je werk komt. Een reiskostenvergoeding is natuurlijk niet voor iedereen van toepassing. Bovendien kun je over de dagen dat je niet met de fiets naar je werk komt nog wel je reiskostenvergoeding ontvangen. Veel werkgevers kiezen er voor om deze reiskostenvergoeding als werkgeversbijdrage in het leasetarief terug te laten komen zodat de medewerker deze alsnog ontvangt.
Ja, er is een maximumbedrag vastgesteld voor fiets aankopen via het Fietsplan 2023. Raadpleeg uw werkgever voor de precieze bedragen of neem contact met ons op.
Er is een breed aanbod van fietsen beschikbaar, waaronder fietsen voor dagelijks gebruik, sportieve fietsen en elektrische fietsen. Bekijk ons aanbod op de fietsplan pagina. Kies uit meer dan 100 merken bij meer dan 1.000 dealer of de online portalen.
Het fiscale voordeel bestaat uit lagere belasting en premies voor werknemers en lagere loonheffingen voor werkgevers over het leasetarief gedurende 36 maanden.
Lees alles over het fietsplan 2023 op onze fietsplan pagina. Wat is het grote voordeel voor werkgevers, waarom valt het buiten de werkkostenregeling (wkr)? En bereken je voordeel, al snel 35%, in onze calculator. Bekijk de aangesloten dealers en een greep uit onze aanbiedingen of vraag onze gratis informatie brochure aan.
Meer informatie over het fietsplan 2023.
Het Fietsplan 2023 is de manier om concreet invulling te geven aan een vitale en duurzame onderneming met maximaal fiscaal voordeel. Lees alles over het fietsplan 2023 in onze brochure.
Wat ons betreft iedereen. Heel Nederland aan het NML Fietsplan! Voor jezelf als ondernemer of voor een volledig werknemersbestand met 2.500 medewerkers en alles ertussen. In alle gevallen kunnen wij u volledig van dienst zijn inclusief ons interne promotiepakket om het NML fietsplan onder de aandacht te brengen. Wil je talent aantrekken? Bied bijvoorbeeld een mooie VanMoof of Veloretti aan. Heeft een medewerker al een leaseauto, ook geen probleem. De fiets van de zaak kan er gewoon naast aangeboden worden.
Met een fietsplan biedt de werkgever de werknemer de kans om fiscaal aantrekkelijk een fiets aan te rijden. Op basis van een neutrale werkgeversbijdrage bespaart de medewerker al snel 35% ten opzichte van het kopen van een fiets. De fiets mag bovendien onbeperkt prive gebruikt worden zonder dat dit van invloed is op de vrije ruimte in de werkkostenregeling van de werkgever.
Met het NML fietsplan stelt New Mobility Lease namens de werkgever een (elektrische) fiets beschikbaar aan de medewerker. Dit is inclusief verzekering, reparatie, onderhoud en banden vervangen ongeacht de hoeveelheid kilometers die gereden wordt. Na de vaste looptijd van 36 maanden krijgt de medewerker de optie om de fiets over te nemen. Het leasetarief kan betaald worden vanuit het brutoloon waardoor er over dit bedrag geen inkomstenbelasting betaald wordt. Zie hier het grote voordeel voor de werknemer. Vaak kiest de werkgever voor een bijdrage in het leasetarief om zo concreet invulling te geven aan thema's als vitaliteit, duurzaamheid, maatschappelijk verantwoord ondernemen daarnaast is het een teken van goed werkgeverschap.
Heb je nog vragen of kunnen we je ergens bij helpen? Daar zijn we voor! Neem gerust contact met ons op. Onze experts staan altijd voor je klaar met passend advies over de ideale zakelijke mobiliteit oplossing voor jou of jouw bedrijf!
Onze openingstijden
Maandag t/m vrijdag: 08:00 - 20:00
Zaterdag: 11:00 - 15:00